Legfrissebb bejegyzések

Szurkoljunk együtt.... II. rész

3 July, 2021 by Mentor IT Lovag

Elkészült, és még jön tovább.... Nem ér véget...

Szurkoljunk együtt....

30 May, 2021 by Mentor IT Lovag

 

Gyermek a digitális világban

1 January, 2020 by Mentor IT Lovag

A Digitális esély 2019 beépítése a "Gyermek a...

További bejegyzések →

Közösségünk:

Eseménynaptárunk:

Lejárt / Zárt Esemény
Teljes eseménylista erre a napra

Fizet a Microsoft a választási szoftverében felfedezett hibákért

Posted on 4 November, 2019 by Mentor IT Lovag

 

A Microsoft hibavadász programot indított, és ennek keretében fizet az általa fejlesztett, de nyílt forráskódú fejlesztői csomag, az ElectionGuard SDK felfedezett biztonsági hibáiért. A választási szoftvert idén májusban tette ingyenesen elérhetővé a Microsoft.

A választási informatikai rendszerek biztonságára, a választások átláthatóságára vigyáz a Microsoft által fejlesztett, de nyílt forráskódú ElectionGuard SDK nevű fejlesztői csomag.

De mivel minden szoftvernek lehetnek hibái, a Microsoft úgy döntött, hogy hibavadász programot indít, amelyben ezzel a nyílt forráskódú, ingyenes megoldással kapcsolatos hibák felfedezését díjazza.

A legtöbb pénz, 15 ezer dollár (4,4 millió forint) azoknak jár, akik egy életképes támadást mutatnak be a termékkel szemben.

A Microsoft saját fizetős termékeivel kapcsolatban jelenleg összesen 11 hibavadász programot futtat, ezeken belül az elmúlt körülbelül 1 évben 4,4 millió dollárt (1,2 milliárd forint) fizetett ki különböző biztonsági szakembereknek – a legnagyobb díj 200 ezer dollár (58 millió forint) volt.

Jól fizető hibavadász programja nagyon sok IT-s vállalatnak van, a legjobban fizetett etikus hackerek pedig 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – egyes országokban a különbség 16-szoros is lehet. Az Apple, amely relatív későn indította el hibavadász programját, bizonyos körülmények között akár másfél millió dolláros díjat is fizet egy felfedezett biztonsági hibáért.

Forrás: The Hacker News

No tags added.

Eddigi Eseményeink:

Tech Trend Show 2019 Szeged
3 December, 2019
III. SZEBIT
21 November, 2019
IT Lovag kerestetik
20 February, 2019 -